2016-05-25 15:07:09• hírek • Választási hirdetés

Érszakácsi: 2017-re minden utcát leaszfaltoznak

A község 2004 óta folyamatosan fejlődik. Ferenc Levente Zoltán polgármestersége alatt Érszakácsi közvagyona több mint 13 millió lejjel bővült.

Ferenc Levente Zoltán vagyok, Érszakácsi község polgármestere. Három mandátum áll a hátam mögött, 2004 óta a község fejlődésének elkötelezett embereként úgy ítélem meg, hogy az elmúlt esztendők sikerekben voltak gazdagok. Az elmúlt négy év során jó pár sikeres pályázat megírását vittük véghez. Infrastrukturális fejlesztések terén a község szinte minden utcáját leaszfaltoztuk.

A kivételt képező pár utca aszfaltozására is vannak konkrét terveink, hiszen ez ügyben egy másik pályázati összeg megnyerésével szeretnénk ismét előre lépni. Folyamatban van egy ravatalozó építése, továbbá a Leader program keretén belül sikerült a kultúrotthonba bútorzatot vásárolnunk, emellett vásároltunk egy tűzoltókocsit, valamint egy hóekét is. Kibővítettük az ivóvízhálózatot újabb három kilométerrel, bár a szennyvízhálózat kiépítésével még vannak gondok, viszont erre megoldást találunk majd a közeljövőben. Ezek kivitelezésében a község önrészt fog vállalni, amennyiben más pályázati lehetőségre nem lesz mód, de annyi bizonyos, hogy a lakosoknak biztosítani fogjuk a szennyvízhálózat használatát.

Polgármesterjelöltként célkitűzésem, hogy a következő négy év során az RMDSZ csapatával megvalósítsuk azokat a terveket, amelyekre a folyamatos és gondos közigazgatási tevékenység gyümölcseként lehetőségünk nyílik. Terveink között szerepel Érszakácsi község infrastrukturális fejlesztése: 2017-ig minden utca le lesz aszfaltozva, szeretnénk egy különálló óvodát építeni, amely hosszított programmal működik, ezzel lehetőséget kínálunk a kisgyermekes szülőknek arra, hogy újra elhelyezkedjenek a munkaerőpiacon.

Szeretnénk a községet szociális téren is fejleszteni, előjegyeztük egy orvosi rendelő építését, továbbá szeretnénk a közétkeztetést létrehozni az idősebb korosztály számára. Rengeteg olyan ember van, aki önhibáján kívül került a társadalom perifériájára, rajtuk is szeretnénk segíteni a mindennapokban legalább egy tál meleg étellel. Érszakácsi egy fejlődőképes község, a számok önmagukért beszélnek: 2004-ben a település közvagyona 9,2 millió lej volt, míg ez a szám mára eléri a 23 millió lejt.

Érszakácsi község minden erejével támogatja Pataki Csaba megyei tanácselnök-jelöltet, hiszen a róla alkotott véleményünk, ismerve eddigi munkásságát, csak és kizárólag pozitív. Reméljük, hogy ő lesz a megyei elnök, így a község biztosan sokkal jobb kapcsolatot tud majd kiépíteni a Szatmár Megyei Tanáccsal.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: